Moeilijke teksten

Vaak schrijven we moeilijke teksten. Teksten die onze lezers niet begrijpen. Denk aan brieven van de overheid, hypotheekoffertes of bijsluiters bij medicijnen.

Taalniveau

Deze teksten schrijven we vaak op een hoog taalniveau. Terwijl onze lezers meestal een veel lager taalniveau hebben. Het is het verschil tussen het taalniveau van teksten en de taalvaardigheid van onze lezers dat onze teksten onbegrijpelijk maakt.

Texamen helpt je te schrijven op taalniveau B1

Texamen meet het taalniveau van je tekst. Ook geeft Texamen aan welke zinnen en woorden de hoogte van het taalniveau veroorzaken. Daarmee helpt Texamen je het taalniveau van je tekst aan te passen aan het taalniveau van je lezers. Met Texamen kun je eenvoudig Nederlands schrijven, taalniveau B1.

Wilt u Texamen gebruiken?

Wilt u Texamen gebruiken? Bel ons dan op 0345 544844. Of stuur een e-mail naar info@bureautaal.nl. Dan nemen wij direct contact met u op. U kunt ook eerst een gratis demo aanvragen.

E-learning Schrijven in eenvoudig Nederlands

Met de e-learning Schrijven in eenvoudig Nederlands leer je teksten in begrijpelijke taal te schrijven. Kijk op www.glanupegalain.nl voor meer informatie.

Zoek eenvoudige woorden

Vraag je je af wat eenvoudige en wat moeilijke woorden zijn? Ga dan naar www.zoekeenvoudigewoorden.nl. Daar vind je alle woorden die je kunt gebruiken in begrijpelijke teksten.